GAP TEYAP kapsamında düzenlenen organizasyon ile çiftçilerimiz “GAP’ ta Tarımsal Örgütlenme ve İhracat” konulu panele ve Ekoloji İzmir Fuarı’ na katılım sağlamıştır.
GAP Projesi tüm sektörleri kapsamakla birlikte, tarım sektöründe etkili konumdadır. Bu açıdan bakıldığında, su ve toprak kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımı sadece çiftçileri değil, çiftçi örgütlerinin başkanları, tarım danışmanlarını ve bizleri de ilgilendirmektedir. Düzenlenen bu organizasyon, bölgede bizimle çalışan ve organik tarım yapan/yapmayan çiftçi örgüt üyelerinin hem bölgelerini tanıtmaları hem de diğer bölgelerde yapılan gelişmeleri gözlemlemeleri için faydalı olacağı düşüncesiyle gerçekleştirilmiştir. Organik tarım üretim zincirindeki tüm firmaların katılımcı olduğu, yerli ve yabancı alıcılarla bir araya gelinerek önemli iş bağlantılarına imkân sağlayan Ekoloji İzmir Fuarına bu amaçlar doğrultusunda katılım sağlanmıştır. 2017 yılında zeytinyağı, bal, dut, badem, mercimek, pekmez, nar ekşisi ve pamuk gibi daha geniş ürün yelpazesi ile içerisinde kamu kurumları, kalkınma ajansları, üretici birlikleri ve özel sektör paydaşlarımızın katılımı ile Ekoloji İzmir 2017 Fuarına katılım sağlanmıştır.
Bu faaliyet 26-30 Nisan 2017 tarihleri arasında 135 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. İzmir’ de 28 Nisan 2017 tarihinde “GAP’ ta Tarımsal Örgütlenme ve İhracat” konulu panel gerçekleştirilmiştir. GAP TEYAP koordinasyonunda gerçekleştirilen panelin panelistleri Tire Süt Kooperatifi, Bademli Fidan Kooperatifi, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Seferihisar Doğanbey Kalkınma Kooperatifi olmuştur.
Bu faaliyet kapsamında çiftçi örgütlerine üye çiftçiler, başkanlar ve teknik elemanlar Ödemiş Bademli Fidancılık Kooperatifi’ ne ziyarette bulunarak yönetim tarafından kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgilendirilmişlerdir. Kooperatifin fidan üretim merkezi, süt işleme tesisleri, süs bitkileri üretim alanı ve doku kültürü ile yapılan üretim serası gezilerek bilgi alınmıştır.