GAP TEYAP Model Uygulama Programı’ ndan “Pamuk – Mısır Yetiştiriciliği” eğitimi
GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülmekte olan GAP-TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programının uygulanmasına 01 Ocak 2014 tarihinde başlanmıştır. Program faaliyetlerden birisi de “Tarım Danışmanları için Eğitim” faaliyeti olup bu kapsamda 2015 yılı içerisinde düzenlenecek 20 eğitim ile yaklaşık 400 tarım danışmanının muhtelif konularda eğitilmesi planlanmıştır.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi özellikle pamuk üretimi açısından önemli bir yere sahiptir. Son zamanlarda mısır üretimindeki artış ile de söz sahibi olmaya başlamıştır. GAP Bölgesindeki çiftçi örgütlerinde tarımsal eğitim ve yayım faaliyetleri yürüten teknik personelin yöre çiftçisiyle daha etkin iletişim kurarak hizmet kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan ve 15 – 17 Nisan 2015 tarihleri arasında üç gün süren “Pamuk – Mısır Yetiştiriciliği” konulu eğitimde bu bitkilerin; morfolojik özelikleri, iklim – toprak istekleri, ekim zamanı ve bitki sıklığı, gübreleme, sulama ve önemli hastalık – zararlılar ile bunlarla mücadele konuları işlenmiştir.
GAP TEYKOB konu uzmanları Ali TOPAL ve Akif YENİKALE tarafından verilen Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitime GAP Bölgesinden 32 tarım danışmanı katılmış ve katılımcılara eğitim sonunda “katılım belgesi” verilmiştir.